Growing relations värderingar

Det som skiljer oss från många andra är vårt fokus på integration av olikheter såväl inom individen, i relationer och grupper som i större sammanhang. Läs mer om Growing relations här.

Vi ser emotionell intelligens som en integration av rationellt tänkande och känslomässig närvaro och som en förutsättning för mänsklig utveckling.

Vi utgår från att varje sammanhang har ett mål och att vi tar upp mer eller mindre funktionella roller och därigenom triggar andra att ta upp kompletterande roller. De normer vi (omedvetet) skapar vägleder vårt beteende.

Vi har psykologutbildning – en förankring i vetenskapligt tänkande – kombinerat med nyfikenhet och respekt för allt mänskligt, inklusive andliga upplevelser och normöverskridande beteenden.

Vi strävar efter demokrati, inkludering, decentraliserad auktoritet (empowering) samt hållbar utveckling för människor, djur och natur.

Förutom nyfikenhet och respekt tror vi att en hållbar livsstil behöver innehålla humor, lek, kreativitet, medkänsla (även med oss själva) och generositet.



Björn Christensen, September 2022.

Föregående
Föregående

Ilska, våld och moralisk indignation

Nästa
Nästa

Förklara eller utforska?